Suunnittele kotisivut oikealle kohderyhmälle sopiviksi

photodune-4761366-webdesign-xs

Nettisivuja suunniteltaessa on todella tärkeää huomioida, mitä tuotetta niillä markkinoidaan ja mille kohderyhmälle sivusto on suunnattu. Sivun ulkoasu, linkit, sisältö, kuvitus, navigointi ja toiminnot riippuvat täysin niistä. Jos sivu ei houkuttele klikkaamaan tai se ei toimi tarpeeksi nopeasti, poistuu vierailija helposti paikalta ja etsii tietoa tai tuotteita muualta. Siksi kotisivujen suunnitteluun kannattaa kiinnittää paljon huomiota ja tutustua hyviin ja toimiviin kotisivuihin. On olemassa paljon suosituksia siitä, millaista kotisivujen suunnittelua eri tarkoituksiin tulisi käyttää. Listaamme tässä muutamia eri segmenteille sopivia suosituksia.

Vaatteet ja muoti

Vaatteita ja asusteita myydessä inspiraation tarjoaminen on hyvin tärkeää. Tuotekuvien tulee olla huippulaatuisia, jotta asiakas pystyisi niitä katsoessaan harkitsemaan miltä vaatteet näyttäisivät hänen päällään ja miten leikkaukset, värit ja printit sopivat omaan tyyliin. Myös mainoskuvat, joissa esitellään miten vaatteita voi yhdistellä ovat tärkeitä. Lisäksi selkeät kokomerkinnät ja lajittelumahdollisuudet ovat merkittäviä ostopäätökseen vaikuttavia tekijöitä.

Koti ja sisustus

Kuten vaatteissa, myös sisustustuotteissa on tärkeää, että kuvat ovat laadukkaita ja inspiroivia. Navigaation sujuvuus nopeuttaa oikean huonekalun tai esineen löytämistä suurista valikoimista. Kattavat tuotetiedot tarkkoine mittoineen ja materiaalitietoineen ovat merkittävässä asemassa kuluttajan silmissä. Ikean kotisivuilla on helppo suodattaa oikea huonekalutyyppi, väri ja koko heidän massiivisista valikoimistaan. Samalla sivusto inspiroi hankkimaan muita tuotteita, jotka sopivat sisustukseesi. Sisustussivut ovat usein ulkoasuiltaan yksinkertaisia ja tyylikkäitä ja inspiroivat sisustusehdotukset ovat merkittävässä asemassa.

Pelit ja urheilu

Pelisivustoilla tärkeää on voida löytää itseä miellyttävä pelikategoria ja sen alta löytyvät peliklassikot ja –uutuudet. Myös erilaiset pelaamiseen kannustavat kampanjat ja tarjoukset on hyvä olla näkyvästi esillä, sillä monet pelaajista metsästävät juuri niitä ja saattavat poistua sivuilta, jos hyviä diilejä ei löydy. Betsafe on hyvä esimerkki toimivasta pelisivusta, jolta löytää helposti etsimänsä pelin ja houkuttelevia tarjouksia. Urheilusivuilla on hyvä olla paljon uutisia ajankohtaisista otteluista ja tilastoista, mielellään vangitsevien urheilutapahtumien kohokohdista otettujen kuvien tai videoiden kera. Myös erilaiset analyysit otteluista ja pelaajista ovat usein urheilusta kiinnostuneiden mieleen.