Valokuvaajan vekottimet

1088128-photographer-taking-a-shoot-with-a-digital-camera

Intohimoiselle valokuvauksen ystävälle on tarjolla paljon kaikenlaisia oheistuotteita. Osa niistä tekee valokuvauksen helpommaksi tai hauskemmaksi, osa taas on itse harrastuksen kannalta melko turhia, mutta esimerkiksi lahjaesineinä innokkaalle valokuvaajalle hyvinkin hauskoja.

Vaikkapa rakkaan kameran pienoismalli hopeisessa ketjussa saattaisi hyvinkin ilahduttaa jotakuta samoin kuin minikokoinen objektiivi, joka itse asiassa on USB-tikku, jota voi säilyttää liitettynä kameran pienoismalliin, jolloin se säilyy huomattavasti helpommin tallessa kuin irrallaan pyörivä muistitikku. Myös kameran objektiivin rengasta muistuttava rannerengas tai jalustallaan seisovaa kameraa jäljittelevä valaisin ovat hauskoja lahjaideoita henkilölle, jolla tuntuu olevan jo kaikkea, mutta käytännön valokuvaamisen kanssa niillä ei ole mitään tekemistä.

Huomattavan paljon käyttöä sen sijaan saattaisi olla siirrettävällä ja ilmalla täytettävällä valokuvausstudiolla, jonka mahdollisuuksia esimerkiksi markkina- tai messukäytössä ei vielä ole hyödynnetty. Studiota on saatavilla kahta kokoa, joista pienempi riittää esimerkiksi muotokuvien ja passikuvien ottamiseen, kun taas suuremmassa on jo mahdollisuus kuvata vaikkapa muotikuvia.

Koska valokuvaus on nykyisin hyvin suosittu harrastus, on jatkuvasti menossa myös paljon siihen liittyvää tuotekehittelyä. Esimerkiksi kameran kantohihna, johon on integroitu aurinkokennot valokuvaukseen tarvittavan energian tuottamiseksi, on erittäin hauska ja hyödyllinen idea, mutta valitettavasti vasta kehittelyn asteella. Uusiutuvan energian monipuolinen käyttö on jo etu sinänsä, mutta erityisesti tässä tuotteessa houkuttelee mahdollisuus luottaa siihen, ettei akun loppumista kesken kaiken tarvitsisi enää jännittää.