Värit verkkomainonnassa

1047742-web-buttons

Väreillä on suuri vaikutus tunteisiimme ja asenteisiimme ja sitä kautta myös käyttäytymiseemme. QuickSproutin tekemän tutkimuksen mukaan 90 % tekemästämme tuotearvioinnista perustuu väreihin ja näin ollen vaikuttaa ostopäätöksen tekemiseen.

Värien käyttö voi olla hankaa. On osattava käyttää oikealla tavalla, oikeaan aikaan, oikealle yleisölle ja oikeassa käyttötarkoituksessa. Yksinkertaisimmillaan lastenleluja myyvän yrityksen ei kannata pitää mustavalkoisia nettisivuja, vaan hyödyntää eloisia ja voimakkaita värejä.

Vihreä ja sininen mainonnassa

Tutkimusten mukaan naiset ovat viehtyneitä sinisiin, violetteihin ja vihreisiin, kun taas oranssin, ruskean ja harmaan sävyt eivät toimineet. Miehille kohdistettu markkinointi kannattaa tehdä sinisin, vihrein tai mustin sävyin ja välttää ruskeaa, oranssia ja violettia.

Yksi käytetyimmistä väreistä onkin sininen, eikä suotta, sillä sininen väri on monen mielestä miellyttävin. Sininen väri assosioidaan vakauteen, rauhallisuuteen, luotettavuuteen ja järjestykseen. Yritykselle, joka haluaa korostaa toimintansa luotettavuutta, sininen väri on aina varma valinta. Mustan värin käyttö lisää tuotteen arvoa ja antaa sivustolle voimakkaamman tunnelman.

Vihreä väri sopii sen sijaan mainontaan, joka liittyy ekologisuuteen tai luontoon. Vihreä väri toimii myös toimintoon kehottamisessa. Ei ole siis sattumaa, että usein ”lähetä” tai ”lisää ostoskoriin” -painikkeet ovat vihreällä pohjalla.

Värien päättämisessä eri kokonaisuuksia kannattaa kokeilla ja tunnustella, mikä miellyttää ja luo halutun mielikuvan asiakkaille. Värit ovat suoraviivaisin tapa vaikuttaa ostopäätökseen, joten tärkeintä on korostaa väreillä tuotteen tai palvelun hyviä puolia ja sen edustamia arvoja, sekä johdatella tekemään ostopäätös.