Verkkosivuston luominen

Jokainen yritys tarvitsee verkkosivut, jotta se saa houkuteltua kiinnostuneet asiakkaat tutustumaan tarkemmin sen tarjontaan. Yritykselläsi on ehkä logo, johon olet erityisen mieltynyt ja haluat suunnitella verkkosivujen ulkoasun sopivaksi sen tyyliin. Ennen kuin lähtee tälle kyseenalaiselle tielle, jota kuitenkin jonkun verran käytetään, kannattaa miettiä muutamaa asiaa.

Miksi juuri tämä visio?

Paras kohta lähteä liikkeelle on palata hetkeksi juurilleen eli miettiä, miksi teet juuri tätä toimintaa. Miksi haluat tehdä juuri tämän ratkaisun tuotevalikoimallesi? Toki kaikki me haluamme tehdä bisneksellämme rahaa, mutta se on lopputulos, ei kysymys.

Se syy, jota tässä haetaan, liittyy tunteeseen. Mietitään vaikka Applea, joka tekee erinomaisia tietokoneita ja puhelimia. Tuotteet eivät kuitenkaan ole niin ylivoimaisia, että niiden laatu yksistään selittäisi yrityksen markkina-aseman. Applella on hyvin vahva brändi, joka on täynnä tunnetta, johon asiakas voi samaistua. Se piirre tekee asiakkaan uskolliseksi yritykselle.

Voit luottaa siihen, että vision kysyminen tulee esiin kaikessa toiminnassa, jota teet jatkuvasti. Sitä ei kauheasti tarvitse asiakkaalle erikseen mainostaa, sillä sanaton kommunikaatio on tämän asian puitteissa tärkeää.

Yrityksen tarkoitus

Tämän jälkeen kannattaa miettiä, kenelle sivusto on suunnattu ja minkälaista tietoa sen on tarkoitus välittää. Sisältö on tässäkin asiassa tärkeä tekijä, ja se merkitsee asiakkaalle enemmän kuin sivuston ulkonäkö. Esimerkiksi www.nettikasino247.com on erinomainen sivusto, joka antaa selkeästi tiedon, jota se lupaa.

Yrityksen sivuilta täytyy löytyä olennaiset tiedot, kuten yhteistiedot, aukioloajat, hinnastot, ajankohtaiset ilmoitukset ja uutiset. Hyvin usein on mukana myös blogi, joka tuo yrityksen lähemmäs asiakasta ja osoittaa, että yritys koostuu asiantuntevista ihmisistä. Sitä voi pitää joku firman työntekijöistä. Siellä voi myös olla vierailevia asiantuntijoita kirjoittamassa.

Visuaalinen puoli

Kun sisällöllinen puoli on kunnossa, on aika panostaa visuaaliseen ilmeeseen. Koska avainsanana on selkeys, kannattaa aiheesta kertovia elementtejä, joihin designin voi perustaa. Team Finland -sivusto tuo hyvin esille kaikki tärkeät asiat, jotka edistävät sen toimintaa.

Visuaalinen ulkoasu kehittyy ja muokkautuu ajan myötä, mutta aluksi sen suhteen kannattaa tehdä tarkkoja linjauksia. Kannattaakin pysyä avoimena ideoille.